Quretech Bio tar in sin första externa investerare

Umeåbolaget Quretech Bio har nått en milstople i sin utveckling.
Nyligen tog företaget in sitt första investerarkapital och en kunnig partner på företagsutveckling - en lokal aktör i Västerbotten.

Det är Nordiska Centrumhus som delar visionen med Quretech Bio om nya läkemedel mot infektionssjukdomar och antibiotikaresistens och bolagstillväxt i regionen.

 

- Vi har gått från att vara ett forskarägt bolag med nära och kära till att ta in kapital som gör det möjligt för oss att etablera oss som en seriös aktör, säger Fredrik Almqvist, professor i organisk kemi vid Umeå universitet och VD för Quretech Bio.

 

- Nu har vi hittat rätt investerare som vill stötta oss långsiktigt och gärna ser att bolaget växer i regionen, säger han.

Håkan Martinell är VD på Nordiska Centrumhus menar att satsningen ligger väl i linje med Nordiska Centrumhus strategi att investera i norrländska bolag och fastigheter. Investeringen görs via det helägda Nordiska Centruminvest AB och kommer i en kritisk tidpunkt för Quretech Bio. Syftet är att skapa en stabilitet och långsiktighet som är avgörande för framtiden.

 

- Quretech Bio har flera intressanta projekt i sin portfölj med verklig potential inom infektionsbehandling, en av vår tids största utmaningar. Tillsammans med bolagets extremt kompetenta medarbetare har vi nu en mycket intressant resa framför oss, där vi på allvar tror att bolaget kan göra skillnad, säger Håkan Martinell.

Presskontakt och frågor

Fredrik Almqvist, PhD

Grundare och VD, Quretech Bio

Namne.Namnesson@foretaget.se

070 – 123 45 67

www.foretaget.se

 

Carolina Hawranek

PR- och Kommunikationsansvarig

Carolina.hawranek@ubi.se

0720 – 90 85 05

www.ubi.se