Nordiska Centrumhus bygger om tryckeriet i Örnsköldsvik

House Be öppnar i Örnsköldsvik tillsammans med OffCoff och Nordiska centrumhus

OffCoff på Lasarettgatan har blivit välkänt som en kreativ mötesplats och coworking space i Örnsköldsvik. Kreativitet och samverkan är verksamhetens nyckelord och lekfullheten synliggörs i det faktum att man får gunga inomhus. House Be, en coworkingaktör med rötter från Åre har växt stadigt och finns nu utöver Åre även i Sundsvall, Härnösand, Umeå, och Östersund. House Be's ledord Work, Play, Be fortsätter att skapa förutsättningar för norrländska företag och nätverket tillsammans med partners, som den lokala Örnsköldsviksaktören Devocy, har bidragit till ett starkt ekosystem runt lokalerna.

Nu blir OffCoff en del av House Be och gemensamt flyttar de in i före detta tryckeriets lokaler i ”ÖA-huset” som ägs av Nordiska Centrumhus. Lokalerna totalrenoveras och anpassas till House Be i en unik miljö. En nyhet jämfört med dagens OffCoff är möjligheten för medlemmar att sitta i egna kontor eller större kontor för den egna verksamheten. Planen är att öppna upp dörrarna till våren 2021 och redan nu tar House Be emot intresseanmälningar och förbokningar.

 

”Det är fantastiskt roligt att få skala upp på detta sätt och att vara en del av en större tillhörighet genom House Be! Vi stod vid ett vägskäl och kunde inte utvecklas mer i de lokaler vi hade.” Säger Stina Haglund, ägare och grundare av OffCoff

”För oss är den lokala förankringen avgörande varför samarbetet med OffCoff är så viktigt” säger Olof Pergament, ledare och delägare House Be.

 

House Be har precis stängt en riktad nyemissionsrunda där Nordiska centrumhus tar majoriteten och kompletteras upp av befintliga ägare och utvalda House Be medlemmar.

 

”För oss är detta en framtidssatsning som Örnsköldsvik väntat på och partnerskapet med House Be ligger helt rätt för oss. Vi får stå för kreativa lokaler där någon annan skapar puls och aktivitet. Vi tror att Coworking är helt rätt för tryckeriets gamla lokaler när de ska få nytt liv” Säger Håkan Martinell, VD Nordiska centrumhus.” 

 

”Vi har haft Örnsköldsvik på radarn ett tag och följt OffCoffs utveckling. Vi är övertygade om att OffCoff kompletterar oss på ett jättebra sätt och att vi kan stärka vårt koncept ytterligare genom denna affär. Att dessutom få in Nordiska Centrumhus som delägare känns extra kul och värdefullt och stärker oss vidare i vår expansionsresa” Säger Ulrika Viklund, ledare och medgrundare House Be

 

För frågor kontakta ulrika@housebe.com eller stina@yourwill.se